Skip to main content

Steeds meer bedrijven weten Kompas Backoffice Services te vinden om onbezorgd personeel uit te zenden op Belgisch grondgebied. Ondanks de aantrekkende economie en arbeidsmarktkrapte werken veel opdrachtgevers op Belgisch grondgebied met Nederlandse flexwerkers. Uitzenden in België kan niet zomaar. Als uitzendorganisatie moet je voldoen aan allerlei eisen en voorwaarden. Pas als je als organisatie hieraan voldoet, wordt het bedrijf aangemerkt als erkend uitzendbureau. Onze opdrachtgevers waren op zoek naar een ervaren partij voor het uitzenden in België. Daarnaast zochten zij een partner die ook de zaken keurig in orde heeft.

Specifieke verplichtingen voor uitzendbureaus

Bureaus die uitzendactiviteiten verrichten moeten naast de algemene voorwaarden aan een aantal specifieke bijkomende verplichtingen voldoen:

  • Het bureau beschikt over een erkenning als uitzendbureau.
  • Het bureau heeft geen sociale en fiscale schulden.
  • De wettelijke voorwaarden inzake uitzendarbeid worden nageleefd.
  • In de lokalen van het uitzendbureau worden geen uitzendactiviteiten uitgeoefend door uitzendbureaus of door lasthebbers of aangestelde van uitzendbureaus die niet over een erkenning beschikken;
  • Het erkenningsnummer wordt steeds meegedeeld in externe communicatie (d.w.z. in overeenkomsten, offertes, facturen, briefwisseling, e-mailverkeer, personeelsadvertenties die worden gepubliceerd via geschreven of visuele media en websites).
  • Het uitzendbureau stelt geen personen exclusief ter beschikking van één gebruikende onderneming;
  • Uitzendkrachten worden niet misleid via publiciteit;
  • Er wordt correcte, volledig en objectieve informatie gegeven in personeelsadvertenties. Het uitzendbureau vermeldt steeds zijn naam en erkenningsnummer en dat het om uitzendarbeid gaat.
  • Het bureau biedt geen uitzendactiviteiten aan bij staking, uitsluiting, of in geval de arbeidsovereenkomst wordt geschorst wegens slecht weer of een gebrek aan werk wegens economische omstandigheden.
  • Doe je geen zaken met een erkend bureau dan riskeren de opdrachtgever, het uitzendbureau en de uitzendkracht een hoge boet.

Waarom kiest u als opdrachtgever voor Kompas Backoffice Services?

Goed geregeld
Uitzenden in België kent strenge eisen en regels. Wij kennen alle ins en outs van zowel de Nederlandse als de Belgische wet- en regelgeving.

Volledig Erkend

Kompas Backoffice Services is volledig erkend als uitzendbureau in de bouwsector en overige sectoren in het Vlaamse Gewest en Wallonië. In Nederland zijn wij erkend ABU-lid.

No-Nonsense

Betrouwbaarheid, een no-nonsense aanpak & een vleugje humor. Dat zijn de ingrediënten van Kompas.

Interesse

Wilt u als opdrachtgever ook daadkrachtig inspelen op de kansen van de Belgische arbeidsmarkt en bent u geïnteresseerd in de diensten van Kompas Backoffice Services? Neem dan contact op met onze Account Specialist Guy Maes via telefoonnummer +31 (0)45 – 208 05 98 of kijk op onze website www.kompasbs.nl.